divendres, 19 d’abril del 2013

Proves d’Accés a la Universitat. Curs 2010-2011

Exercici 1

Quins d’aquests principis incompleixen els objectes de la imatge A?

 Un dels principis que incompleix és que cap dels objectes es poden agafar amb les dues mans ja que està feta la forma d'una de les mans.
Crec que un dels principis que també incompleix, però en aquest cas el plat, és que pot ser perillós ja que pot caure encara que tingui feta la forma dels dits, si el que portes pesa, pot caure.

El plat també incompleix el principi que diu: "Ha d’exigir poc esforç físic i utilitzar de manera raonable les forces per a operar-hi," ja que fas més esforç agafant el plat amb els dits, que no amb la mà sencera.
Cap dels dos objectes compleixen aquest principi: "Mida i espai d’accés i ús. Qualsevol component ha de ser confortable i perceptible.Ha d’acomodar-se a variacions de la mida de la mà o d’altres parts del cos",ja que no s'acomoden a la mà de cada persona, segons la persona pot ser una mà més petita o més gran i tant el got com el plat,no tenen la mida exacte per acomodar la mà d'una persona o una altre.



Com es podrien rectificar aquests possibles errors en els dos objectes?

Un dels errors es podria rectificar fent la forma de l'altre mà per així poder agafar el plat o el got amb les dues mans.

Per l'error que he trobat respecte al plat per ser perillós per si cau i per fer més esforç del necesari, jo faria la forma  de la mà sencera en comptes de la forma dels dits.

Pel que fa a la mida respecte a cada mà, el que faria seria fer una estadística de les mans de la gent, i fer un tipus de mida més ajustada a cada mida.


Exercici 2

-Observeu aquest objecte (imatge B) i comenteu-ne els avantatges i els inconvenients.
Proposeu alguna millora que en faciliti l’ús quotidià.


Un dels avantatges d'aquest objecte és que és molt cómode ja que així no fa falta posar plats cada cada cop que es menja i sempre utilitzes el mateix plat.
Un altre avantatge és que el plat no pot caure ja que està enganxat, i tampoc es pot trencar ja que és un materil com de plàstic.

Un dels inconvenients és que no és pràctic per rentar, ja que no és petit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada